Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Άσκηση συμπλήρωσης κενών "Βιομηχανική ανάπτυξη και βιομηχανικά κτήρια"

Βιομηχανική ανάπτυξη και βιομηχανικά κτήρια

Βιομηχανική ανάπτυξη και βιομηχανικά κτήρια

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπληρώστε τα κενά της άσκησης και πατήστε το κουμπί "έλεγχος" για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας.Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Βοήθεια" για να σας δώσει ένα γράμμα της απάντησης.Μπορείτε επίσης να κάνετε κλίκ στο κουμπί "[?]" για να διαβάσετε μία επιπλέον πληροφορία για την απάντηση.Καλή διασκέδαση!!!
Η ανάπτυξη συνδέεται με την αυτοματοποίηση και την αύξηση των προϊόντων. Εξαρτάται, κυρίως από τους εξής παράγοντες: α) τις , δηλ.τα γεωργικά προϊόντα που χρειάζονται οι βιομηχανίες για να λειτουργήσουν, β) την , δηλ. τις τεχνικές και τις μεθόδους για την παραγωγή καλύτερων και περισσότερων προϊόντων, γ)τους , δηλ.τα άτομα για να εργαστούν και δ) τις μεταφορικές υποδομές, δηλ. τα μέσα για την μεταφορά των πρώτων υλών και των παραγώμενων προϊόντων.
Στη Χαλκίδα στις αρχές του 20αι. λειτούργησαν πολλές και .Αυτό το μαρτυρούν τα πολλά βιομηχανικά κτήρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη.Αρκετά από αυτά βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου , όπου εξασφαλιζόταν άφθονο νερό από τις της Αρέθουσας, η επικοινωνία με τη Βόρεια και τη Νότιο και η μεταφορά των μέσω της ξηράς και της θάλασσας. Η Χαλκίδα γνώρισε μεγάλη άνθηση, όμως σίγουρα δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και την ρύπανση.
Σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα κτήρια στέκουν στο πέρασμα του χρόνου. Κάποια για να χτιστούν στη θέση τους σύγχρονα κτήρια, ενώ μόνο δύο αναστηλώνονται για να γίνουν .Το ένα είναι το κτήριο "Αρέθουσα" ,το οποίο θα λειτουργήσει ως το νέο Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, καθώς και το κτήριο του ΑΣΑΧ που θα γίνει το μουσείο του Χαλκιδαίου ζωγράφου Δ. Μυταρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου